Μετά το Trilogy και το PURSUIT έλαβε το Future Internet Award

 Το ερευνητικό πρόγραμμα "PURSUIT: Publish Subscribe Internet Technology" που χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω του προγράμματος FP7 έλαβε το "Future Internet Award" στο συνέδριο Future Internet Assembly (FIA) στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας (10 Μαΐου 2013), για την εξαίρετη συνεισφορά του στον ανασχεδιασμό της αρχιτεκτονικής του Διαδικτύου, έτσι ώστε να διασφαλιστεί ο αυστηρός έλεγχος των χρηστών πάνω στα δεδομένα τους στην εποχή της ευρυζωνικής πρόσβασης.

Το "έργο PURSUIT" άνοιξε τον δρόμο προς μία καινοτόμα μελλοντική αρχιτεκτονική για το Διαδίκτυο του μέλλοντος, με σκοπό να ικανοποιεί τις αυξανόμενες απαιτήσεις κίνησης και ασφάλειας μέσω της σχεδίασης, υλοποίησης και πειραματικής αξιολόγησης της νέας τεχνολογίας των Πληροφοριο-Κεντρικών Δικτύων.

Το έργο, διάρκειας δυόμιση ετών με ολοκλήρωση τον Φεβρουάριο του 2013, ήταν συνεργασία ακαδημαϊκών και βιομηχανικών ερευνητικών ομάδων από τη Φινλανδία, τη Γερμανία, την Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο, με γενικό στόχο ένα βελτιωμένο Διαδίκτυο του μέλλοντος, το οποίο να εστιάζει στο ίδιο το περιεχόμενο και την πληροφορία, αντί στην αλληλεπίδραση με συγκεκριμένους υπολογιστές ή τη θέση στην οποία βρίσκεται η πληροφορία.

Ο εταίρος του έργου, εκ μέρους του ΟΠΑ είναι το εργαστήριο Ασυρμάτων Δικτύων και Πολυμεσικών Επικοινωνιών του Τμήματος Πληροφορικής, στο οποίο συμμετέχουν οι καθηγητές Γεώργιος Κ. Πολύζος, Γεώργιος Ξυλωμένος, Βασίλειος Α. Σύρης και Ιωάννης Μαριάς, οι μεταδιδακτορικοί ερευνητής Χριστόφορος Ν. Βερβερίδης και Κωνσταντίνος Κατσαρός, και οι Υποψήφιοι Διδάκτορες Νικόλαος Φωτίου, Χρήστος Τσιλόπουλος, Ξενοφών Βασιλάκος, Χαρίλαος Στάης, Ιωάννης Θωμάς και Αλέξανδρος Κωστόπουλος.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα:
http://ec.europa.eu/digital-agenda/en/news/award-winning-eu-project-redefines-internet-strengthening-users-online-safety-while-boosting

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η δεύτερη φορά που το "Future Internet Award" δίνεται σε έργο με εταίρο από το ΟΠΑ. Το έργο "Trilogy" (FP7) έλαβε την ίδια διάκριση το 2011:
http://www.aueb.gr/pages/news/anakoinosi_item.php?catid=917&index=109