ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS 2014-2015

Η Επιτροπή του Τμήματος Πληροφορικής, ακαδ. έτους 2014-2015, για το πρόγραμμα ERASMUS αποτελείται από τα μέλη ΔΕΠ κ.κ.  Δ. Γκρίτζαλη (ακαδημαϊκός συντονιστής),  Γ. Σταμούλη,  και  Ε. Φουστούκου (αναπληρώτρια συντονίστρια, eugenie@aueb.gr).
 
Την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014, ώρα 12:00. στην αίθουσα Δ12 (Δεριγνύ 12, 1ος Όροφος)  έγινε η συνάντηση ενημέρωσης με τον Ακαδημαϊκό συντονιστή του Τμήματος Καθηγητή κ. Δ.  Γκρίτζαλη για ακαδημαϊκά θέματα όσον αφορά το Πρόγραμμα και με την κα Κ. Γαλανάκη, Υπεύθυνη του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Κινητικότητας για θέματα υποτροφιών συμβάσεων με ΙΚΥ, υποχρεώσεων και δικαιωμάτων φοιτητών, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης κ.λπ.
 
Το Ακαδημαϊκό Έτος 2014 – 2015 αρχίζει το νέο Πρόγραμμα ERASMUS+. Oι φοιτητές του Τμήματος ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα ERASMUS+ για το επόμενο Ακαδημαϊκό Έτος 2014 – 2015 και να παρακολουθήσουν μαθήματα σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού καλούνται  να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση που βρίσκεται στην διεύθυνση http://pages.cs.aueb.gr/erasmus μέχρι την ΔΕΥΤΕΡΑ 17/3/2014 και ώρα 12:00. 
Η προθεσμία είναι αυστηρή και δεν θα δοθεί καμία παράταση.*
 
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι φοιτητές οι οποίοι:
- Δεν έχουν συμμετάσχει μέχρι τώρα στο πρόγραμμα ERASMUS.
- Βρίσκονται στο 2ο ή μεγαλύτερο έτος σπουδών.
- Έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία τον αριθμό μαθημάτων του 1ου έτους σπουδών ή έχουν συγκεντρώσει τουλάχιστον 60 ECTS (τα υποχρεωτικά μαθήματα του Τμήματος αντιστοιχούν σε 7 ECTS ενώ τα υπόλοιπα σε 6 ECTS).
- Έχουν υπηκοότητα οποιουδήποτε κράτους (και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης).
- Έχουν καλή γνώση της γλώσσας διδασκαλίας του ιδρύματος υποδοχής.
 
Τα κριτήρια επιλογής και τοποθέτησης των φοιτητών τους στα πανεπιστήμια υποδοχής είναι τα εξής:
 
  • Ο μέσος όρος βαθμολογίας και ο αριθμός των μαθημάτων στα οποία ο φοιτητής έχει επιτύχει, και κατά προτεραιότητα: (α) τα υποχρεωτικά μαθήματα του 1ου έτους, (β) τα υποχρεωτικά μαθήματα άλλων ετών και (γ) τα μαθήματα επιλογής.
  • Το επίπεδο γνώσης της γλώσσας του Πανεπιστημίου υποδοχής.
  • Η κάλυψη των προϋποθέσεων που θέτουν τα Πανεπιστήμια υποδοχής, π.χ. βαθμολογία, επίπεδο γλωσσομάθειας, ελάχιστος αριθμός κατοχυρωμένων ECTS πιστωτικών μονάδων, προαπαιτούμενα μαθήματα, κλπ.
  • Τα πανεπιστήμια προτίμησης του φοιτητή.